Tuesday 11 November 2008

Quite frankly, I think plastic surgery is disgusting

Det är ett program på TV som handlar om plastikoperationer. Få uppblåsta utstående tuttar för £4000 eller ta bort halva ögonlocket för halva priset. Sug ut lite fett och allt blir så mycket bättre. Du kommer vakna upp med en känsla av att allt är ok.
Spinkig med jättetuttar - det är väl det som kallas för lycka.

Jag tycker att det är äckligt. Förbaskat avskyvärt att unga tjejer (och killar) tror att man kan fixa sig själv genom att förändra sig själv till det yttre.
Självklart skyller jag inte på tjejerna. Samhället, media och allt som har framkallat denna besatthet att leva upp till något overkligt 'perfekt' ideal är väl det som ligger till grund till detta...

Ställ dig framför spegeln i stället. Säg till dig själv att du är vacker, att du är faktiskt riktigt snygg. Försök att inte zooma in på det du inte tycker om hos dig själv, men i stället det du faktiskt tycker om. För om du ställer dig framför spegeln och säger 'Åh vad du är fet/ful/fel' så är det precis det du kommer att börja tro. Om du gör tvärt om så kan du lära dig att tro på det med.

I am hot stuff today. Så himla mycket lättare än en fettutpumpning.
Sofia

2 comments:

Anonymous said...

Så j-kla härligt att någon kan, vill och vågar konstatera det! Älska dig själv. Förbaskat onödigt att ens fokusera på att göra det motsatta.
Hot stuff everyday!

SW said...

Linn, eller hur. Jag tycker bara att det ar viktigt at forega med gott exempel - det ar inte fel att tycka om sig sjalv! Och om man vagar saga det sa kanske andra manniskor ocksa borjar vaga...forhoppningsvis. :)